Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du polisens presstalesperson Sara Andersson om hur mannen och hunden mår efter att båten gått på grund. Foto: Henrik Friberg/SVT

Båtägare och hund hittade – sökinsats efter grundstötning avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 8.30 på onsdagsmorgonen som larmet kom om en segelbåt som gått på grund utanför Torhamn i Karlskrona skärgård. Ett stort sökpådrag har pågått under dagen och vid 17-tiden påträffades båtens ägare och hans hund vid en busshållplats utmed E22.

Flera resurser från såväl Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet har jobbat med sökarbetet ute till havs kring båten.

Räddningstjänsten och polis har arbetat med eftersök på land.

Segelbåten var tom

Två personer vinschades ner från en helikopter och kunde då bekräfta att segelbåten var tom.

– Vi har hittat tillhörigheter i båten som tyder på att båten varit i bruk, sa Jens Kassow vid Sjöfartsverkets presstjänst vid lunchtid.

Man med hund upphittade

Polisen fick vittnesuppgifter om att en man setts gående med en hund från platsen mot Jämjö. Vid 17-tiden stötte polisen på mannen vid en busshållplats intill E22 och mannen bekräftade att han och hunden varit ombord på båten. Enligt polisens presstalesperson har mannen inte kunnat kontakta polisen utan istället tagit sig till busshållplatsen.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.