Birgitta blev lurad av bedragare. Foto: Sigrid Hallqvist/SVT

Bedragarna kom hem till Birgitta, 92 – stal 15 000 kronor

Publicerad

För två veckor sedan stod en bedragare i Birgittas hall. Han sa att han kom från banken och i god tro gav Birgitta sitt betalkort till mannen som sedan stal 15 000 kronor.

– Allt gick så fort, men jag var godtrogen... jag gick på det, säger Birgitta, som egentligen heter något annat i verkligheten.

Mannen, som påstod sig komma från banken, erbjöd Birgitta en stor rabatt för att hyra ett bankfack där hon kan förvara smycken och andra värdesaker. Birgitta tog emot erbjudandet och lämnade över sina smycken och sitt bankkort till mannen som erbjöd sig att ta det till banken direkt för att ordna ett bankfack åt henne.

– Det var två ringar och ett halsband. Den ena ringen hade jag fått i present av mannen som var mitt livs kärlek, säger Birgitta.

Kännbart ekonomiskt

Besöket av bedragarna var inte bara obehagligt, utan var också en stor ekonomisk förlust.

– Jag är ju så beroende av den lilla pension jag har, så det var väldigt kännbart ekonomiskt. Hemförsäkringen gäller inte för sånt här, så jag får inte ett öre tillbaka, säger Birgitta.

Hör Birgitta berätta om sin upplevelse i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.