Foto: Martin Hult Ogenblad

Klartecken för kärleksparets bröllop

Uppdaterad
Publicerad

Två gånger tidigare har kyrkan fått bokas av, sedan paret nekats hindersprövning.

Men fyra års envis kamp gav resultat – allt är nu klart för bröllop mellan Ulla Simonsson, 79 och Hamzeh Dalis, 37.

Den 14 september växlar paret ringar på Sturkö.

Det är då på dagen exakt fyra år sedan det omskrivna och uppmärksammade kärleksparet första gången ansökte om hindersprövning.

Den gången blev det nej, liksom till det påföljande försöket och därefter har en till synes tröstlöst kamp förts för rätten att få gifta sig.

Ulla och Hamzeh

Ansträngningarna har skett parallellt med Hamzeh Dalis strid för att få uppehållstillstånd.

Det beskedet kom i juni 2019 efter att han kunnat lämna in en giltig passhandling vid sidan av de tidigare id-dokument som bifogats i ärendet.

– Vi är naturligtvis oerhört glada och lättade. Samtidigt har det varit påfrestande år för oss. Vi har haft ett elände. Ungefär femtio personer – handläggare, översättare, advokater och jurister – har haft med ärendet att göra. Det handlar om enorma kostnader för samhället, säger Ulla Simonsson.

”Njuter av livet”

Beskedet från Skatteverket om beviljad hindersprövning kom sedan Kammarrätten i Jönköping  i juni valde att gå på parets linje.

Och nu är saken klar.

Den 14 september blir paret äkta makar.

– Just nu planerar vi för för fullt och försöker att bara njuta av livet. Att vi till slut fick rätt gör att vi kan andas ut och koppla av, säger Ulla Simonsson.

Det var i februari i år som SVT Nyheter Blekinge kunde berätta om fastighetsmiljonären Ulla Simonsson och den palestinske flyktingen Hamzeh Dalis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ulla och Hamzeh

Mer i ämnet