Foto: SVT

Omöjliga kärlekssagan blir bok – Ulla, 81, debuterar som författare

Uppdaterad
Publicerad

En till synes omöjlig förälskelse fick – efter många hinder på vägen – ett lyckligt slut. Nu blir Ulla Simonsson Dalis och den fyrtio år yngre palestinske flyktingen Hamzeh Dalis kärlekssaga bok.

– Jag vill visa att det går att kämpa igenom det som kan verka helt omöjligt, säger Ulla Simonsson Dalis, 81, som författardebuterar.

I flera reportage har SVT Nyheter Blekinge skildrat parets längtan att få leva som gifta – något som blev verklighet efter en fyra år lång kamp mot olika myndigheter.

Nu skildras kärlekssagan i en bok – med huvudpersonen Ulla Simonsson Dalis som författare.

– Det känns väldigt omtumlande. Jag vet att den kommer att väcka en del reaktioner både positiva och negativa, men mest positiva hoppas jag.

”Göra nåt av tiden”

Boken ”En omtumlande resa” handlar om Ulla Simonsson Dalis livshistoria och fokuserar framför allt på de senaste sex åren då hon träffade sin make sedan två tillbaka: Hamzeh Dalis.

– Jag vill att läsaren ska ta med sig att det går att kämpa sig igenom väldigt svåra situationer. Det handlar också om att våga göra någonting av den tiden som är kvar när man blir äldre.

Parets kärlekshistoria kommer också skildras i en ny dokumentärfilm av Karlshamnsfilmaren Per Anders Rudelius senare i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.