Historien om Ulla och Hamzeh blir nu till en dokumentärfilm av filmaren Per Anders Rudelius i Karlshamn. Foto: SVT

Nu blir kärlekssagan dokumentärfilm

Uppdaterad
Publicerad

I flera år kämpade paret för rätten att få gifta sig.

Nu blir historien om den 80-åriga Ulla och hennes 43 år yngre make Hamzeh dokumentärfilm i tv.

Bakom kameran står den prisade filmaren Per Anders Rudelius.

Det var genom flera uppmärksammade reportage i SVT Nyheter Blekinge som Rudelius fick upp ögonen för parets egendomliga livshistoria.

Sedan dess har han följt parets kamp för att få gifta sig och Rudelius fanns i september förra året på plats i Sturkö kyrka när Ulla och Hamzeh blev man och hustru.

Ulla och Hamzeh

– Jag har verkligen slagits av deras glöd och energi, både vad gäller förhållandet men också i kampen för sina rättigheter, säger han.

”Kämpat mot fördomar”

SVT dokumentär har nu i ett första steg gått in i filmprojektet och om tidsplanen håller väntas filmen ha premiär i slutet av året.

Huvudpersonerna själva hoppas att filmen ska fungera som hjälp och stöd till andra och skapa en ökad förståelse för kärlek mellan människor – trots stor åldersskillnad.

– Även om vi tvingats kämpa mot både fördomar och myndigheter har vi också upplevt mycket glädje tillsammans. Efter att vi valde att berätta öppet i tv har vi kommit över den barriären och vi har fått en mycket fin kontakt med Per Anders Rudelius, säger Ulla Simonsson Dalis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ulla och Hamzeh

Mer i ämnet