Panncentralens framtid tas upp på årsmötet den 22 mars. Foto: SVT

Efter SVT:s avslöjanden om Panncentralen – hela styrelsen avgick på extrainsatt krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Panncentralen har fått en ny styrelse, det beslutades på ett extrainsatt årsmöte under måndagskvällen. Det var även tänkt att ett beslut om Panncentralens framtid skulle tas, ett beslut som nu skjuts upp till ordinarie årsmöte den 22 mars.

Föreningen Mellanstadens Folkets hus och Park har under en längre tid försökt att få ett grundstöd från Karlskrona kommun för att fortsätta driva verksamhet på Panncentralen i Kungsmarken. Sedan starten 2016 har föreningen finansierat sin verksamhet med bland annat bidrag från Karlskrona kommun, Region Blekinge, Boverket och studieförbund.

I början av december meddelade föreningen att Panncentralen kan tvingas stänga – om kommunen inte går in med ett årligt grundstöd på 1,2 miljoner. Men politikerna sa nej.

Under ett extrainsatt årsmöte valdes en helt ny styrelse med Karlskronas kommuns tidigare kulturchef Ivar Wenster som ny ordförande. Vad som händer med Panncentralen framöver är ännu oklart då frågan om Panncentralens framtid avgörs på det ordinarie årsmötet den 22 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet