Nu står det klart att moderaten Åsa Evaldsson tvingas betala tillbaka för felaktig ersättning hon fått ut extra – i flera år. Foto: SVT

Beskedet: Evaldsson (M) ska betala Ronneby kommun

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Evaldsson (M) tvingas betala tillbaka – efter flera år av för mycket ersättning för politiska uppdrag i Ronneby.

Efter måndagens beslut står det klart: Evaldsson ska betala.

I flera år tog Åsa Evaldsson, toppmoderat i Ronneby, ut för mycket ersättning för sina politiska uppdrag i kommunen, det visade P4 Blekinges granskning i höstas.

”Justerar vissa beräkningar”

På måndagen beslutade politikerna i Ronnebys personalutskott att Evaldsson ska krävas på pengar. Men vilken summa det handlar om vill kommundirektör Carl-Martin Lanér inte kommentera.

– Vi håller på att justera vissa beräkningar, därför kan jag inte ge någon exakt siffra ännu, säger han.

Även oppositionsråd Ola Robertsson (S) berättar att summan inte kommer att offentliggöras förrän nästa vecka.

– Det är för att Åsa ska få en chans att ta del av informationen och inte läsa det i media. Vi kommer att justera protokollet nästa måndag så då kommer vi kunna säga mer.

SVT har tidigare rapporterat att det enligt uppgifter kan vara från en halv till en miljon kronor som Evaldsson nu ska betala.

Ronneby kommun kan dra tvisten till domstol om Evaldsson skulle strida mot återbetalningskraven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.