Sara Rudolfsson (S), kommunalråd i Olofström. Foto: SVT

Beslut fattat om övervakningskameror

Publicerad

I kväll fattade ledande politiker och tjänstemän beslut om att ansöka om tillstånd för övervakningskameror till Ekerydsskolan i Olofström, med anledning av bränderna.

Det säger kommunalrådet Sara Rudolfsson (S).

– Vi ska ansöka om tillstånd hos länsstyrelsen. Det gör vi så snabbt vi bara kan, och ansökan förbereds just nu på kommunkansliet. Sedan tidigare har vi också utökat rondering av vaktbolag, röjt undan buskar som kan skymma, och ökat på belysningen rejält i området.

Vilka är det som har fattat beslutet?

Det är inget politiskt beslut, utan det har fattats av kommunens säkerhetsansvarige tillsammans med fastighetschefen, i samråd med kommunalrådet, det vill säga mig.

Hur ska kamerorna placeras?

– Vi får se exakt hur vi ska utforma övervakningen och var kamerorna bör sitta för att fånga så mycket som möjligt av området. Det gör vi i dialog med Länsstyrelsen, då det finns ett flertal regler kring kameraövervakning.

Vad är förhoppningarna med kamerorna?

– Ambitionen är att vi ska kunna se vad som händer i området, och förhindra fler bränder. I andra hand är ambitionen att vi lyckas fånga någon på bild, som då kan omhändertas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet