Foto: SVT/Arkiv

Brand vid skola i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

En brand startade alldeles utanför Ekerydsskolan i Olofström under måndagskvällen. Ett vindskydd för barnvagnar brann upp.

Branden på Citronvägen upptäcktes vid 20.30-tiden och kunde släckas tämligen omgående av räddningstjänst.

– Det blev ingen allvarlig händelse av det här, även om det fanns viss spridningsrisk till den intilliggande skolan, säger Simon Älgne, räddningschef i beredskap.

Polisen har gjort en anmälan om grov skadegörelse genom brand och inlett förundersökningen. På tisdagsmorgonen fanns det fortfarande ingen annhållen eller misstänkt men polisen uppger att de har vissa spår. 

– Vi har ingen som vi kan säga är skälingen misstänkt med vi har vissa uppslag. Man vi kan inte släppa mer detaljer än så, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare polisen i Kristianstad.

Hur branden startade är i nuläget oklart men polisen misstänker att den var anlagd. Som SVT Nyheter Blekinge tidigare berättat har Olofström härjats av flera anlagda bränder på senare tid. Här hittar du vår genomgång av samtliga bränder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet