Planerna på att flyttas till paviljonger på Saltö fotbollsplan har stoppats. Foto: Karlskrona kommun

Beslut under tisdagen: skolpaviljong på Saltö stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på en tillfällig paviljong på Saltö till förskolan stoppas. Istället röstades ett annat förslag från oppositionen igenom, som innebär att Torgbackens och Stjöstjernans förskola ska renoveras och andra tillfälliga lösningar ska tas fram.

Förslaget att flytta Torgbacken och Stjöstiernans förskola till paviljoner på Saltö röstades ner under kommunstyrelsen som hölls på tisdagen.

Istället röstades ett förslag från Moderaterna och Kristdemokraterna igenom med stöd av Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, något som Sydöstran vad först med att berätta. 

– Det blir inga baracker på Saltö utan istället ska man renovera och återställa Torgbacken så att de ska tas i bruk i augusti 2020 och Stjöstiernan ska tas i bruk senast om ett och ett halvt år, säger Camilla Brunsberg (M), oppositionsråd.

Istället ska nu andra tillfälliga lösningar tas fram för var barnen ska ta vägen tills dess att lokalerna har renoverats.

– Under tiden får man ta fram andra förslag på tillfälliga förslag på tillfälliga lösningar men inte baracker för 22 miljoner på Saltö. Ett konkret alternativ är Guldsmedsgränd, säger Camilla Brunsberg (M).

Foto: Henrik Friberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.