Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anita Hill Lennartsson, skyddsombud på Torgbackens förskola, ser mycket positiv på den kommande flytten till paviljongerna på Saltö. Foto: SVT/Jennifer Alm

Efter hälsoproblemen – glädjande flyttbesked för Torgbackens personal

Uppdaterad
Publicerad

Turerna har varit många för barnen och personalen på Torgbackens förskola som tvingades flytta till tillfälliga lokaler på Lyckebyskolan. Men under torsdagen blev det klart – förskolan ska flytta till Saltö i höst – till personalens glädje.

Under torsdagen beslutade kunskapsnämnden i Karlskrona att Torgbackens förskola ska flytta till paviljonger på Saltö till hösterminens start. Där kommer förskolan att stanna kvar i fem år.

– Vi är väldigt positiva till beslutet. Det ska bli skönt att få mer normala lokaler och lugn och ro, säger Anita Hill Lennartsson, skyddsombud på Torgbackens förskola.

Problem för personalen

För tre månader sedan flyttade förskolan sin verksamhet till i Lyckebyskolans tidigare lokaler. För personalen har det inneburit vissa utmaningar.

– Vi har arbetat pedagogiskt med barnen, men vi har inte haft möjlighet att skriva och redovisa så mycket av det, säger Anita Hill Lennartsson.

Irritation bland föräldrar

Flytten till Lyckeby har skapat irritation bland vissa föräldrar som fått längre till förskolan.

– En del föräldrar har kämpat för någon slags hjälp från kommunen med avgift eller bussbidrag. Men kommunen har inte kunnat hjälpa till med det, så många har fått det tufft, säger Anita Hill Lennartsson.

I februari ska kommunstyrelsen ta ett slutgiltigt beslut i frågan om flytten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fukt och mögel på Torgbackens förskola

Mer i ämnet