Foto: SVT/Stina Sandström

Torgbackens barn kan behöva flytta flera gånger

Uppdaterad
Publicerad

Torgbackens förskolas verksamhet ska flyttas till Lyckebyskolans tidigare lokaler. Men barnen kan behöva flytta igen, då det är oklart hur länge lokalerna är tillgängliga.

Torgbackens förskola i centrala Karlskrona ska stängas efter nya larm om problem med inomhusmiljön. Skolans verksamhet ska flyttas till Lyckebyskolans tidigare lokaler, som håller på att återställas.

Men det är osäkert hur länge lokalerna är tillgängliga eftersom Karlskronahem ska bygga nya bostäder på tomten, enligt Sydöstran.

Den byggnaden som eleverna ska flytta till ska rivas och det kommunala bostadsbolaget planerar att dra igång projektet så fort som möjligt. Det betyder att barnen kan behöva flytta igen.

– Vi måste ta hänsyn till det kommande bygget, säger Marina Eriksson, avdelningschef på kunskapsförvaltningen på Karlskrona kommun till tidningen.

Vill tillbaka till centrum

På Torgbackens förskola finns dygnet-runt verksamhet, för att det ska fungera vill förskolan tillbaka till centrum så fort som möjligt.

– Planen är att återställa Torgbacken, men vi vet inget om framtiden innan vi fått svaren. Skolan har en bra placering i centrala Karlskrona, säger Eriksson till tidningen.

Karlskrona kommun undersöker just nu inomhusmiljön på Torgbackens förskola, och proverna ska skickas på analys. Det kan ta fyra veckor att få svaret, enligt Marina Eriksson.

Det är 80 barn som berörs av flytten enligt tidningen, men det är ännu oklart vilken dag barnen flyttas ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer