Torgbackens förskola i Karlskrona. Foto: SVT

Fler hälsoproblem på förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på Torgbackens förskola i Karlskrona lider återigen av hälsoproblem, trots de omfattande miljöåtgärder som gjordes för tre år sedan.

Flera anställda bland personalen har under en månads tid lidit av allergiliknande symptom, enligt P4 Blekinge. Hosta, rinnande ögon och andra astmasymptom – precis som vid de första mögelproblemen.

– Vi har under hösten fått signaler om att det finns allergiska reaktioner som skulle kunna vara kopplade till inomhusmiljön, säger Marina Eriksson, avdelningschef på Kunskapsförvaltningen.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om förskolans problem med sina lokaler. Situationen på Torgbackens förskola på Trossö visade hur både barn och personal påverkades negativt av den dåliga inomusmiljön. Den dåliga lukten och luften orsakade fysiska besvär hos dem som dagligen vistades i lokalerna.

Mäta luften på nytt

Nu ska en ny undersökning göras av luften i förskolans lokaler, då man ska mäta antalet partiklar. Det beslutades under ett möte på måndagen tillsammans med de berörda parterna och Kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun.

– Naturligtvis är det allvarligt att vi får de här signalerna och det måste vi ta på stort allvar, säger Marina Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.