Klimatanpassningsplanen i Karlshamn skickas på återremiss. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nedstängningen av biblioteket i Mörrum skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen var det dags för fullmäktigemöte i Karlshamn. Där röstades det om flera brännande politiska frågor.

Klimatanspassningsplan

Punkt fem på dagordningen handlade om den nya klimatanpassningsplanen.

Tjänstemannaorganisationen hade tagit fram en plan, men styret valde att revidera den och lägga fram ett eget förslag vilket skulle voteras om under kvällen.

Oppositionen har kritiserat Karlshamnslagets plan för att vara för ”urvattnad och otydlig”.

– Jag är inte förvånad, men det är anmärkningsvärt att vi har tre partier i Karlshamns kommun som anser sig ha en högre kompetens än våra tjänstemän har. Jag kommer att yrka återremiss. Jag vill ha en konsekvensutredning på den, sa Leif Håkansson (S) under debatten.

Sverigedemokraten Björn Tenland Nurhadi tryckte på att det inte finns en bred samsyn mellan de instanserna som hänvisats till i tjänstemännens förslag.

– SMHI säger en sak, vår länsstyrelse säger inte exakt samma och IPCC säger något helt annat.

Till slut blev det så som oppositionen ville och förslaget skickades på återremiss.

Biblioteket i Mörrum

Även förslaget om att stänga ner verksamheten i Mörrums biblioteks nuvarande lokaler skickades på återremiss. Oppositionen ville först utreda vilken lokal som kan ta över verksamheten.

– Skapa ett nytt och tillgängligt bibliotek först och sedan flytta det, sa Charlott Lorentzen i talarstolen.

Fritidsgårdens åldersgräns

Och till sist skickades också förslaget om att ändra fritidsgårdens uppdragsbeskrivning till återremiss. Den mest uppmärksammade delen av förslaget var att ändra åldersgränsen till 17 år. Nu ska kommunens ungdomsråd ge sin syn på frågan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bibliotek, fritidsgårdar och klimatkrisen dominerar kvällen när Karlshamns styrande politiker samlas på måndagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.