Beslutet: Ja till nybyggd kulturskola i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Karlskrona vill se nya lokaler för kulturskolan i Handelshamnen. Det står klart efter en omröstning under tisdagen.

Det var i mitten av augusti som förslaget om att bygga nya lokaler till kulturskolan i Handelshamnen i Karlskrona presenterades.

Först var tanken att ett beslut skulle tas i kultur- och fritidsnämnden den 24 augusti, men ärendet återremitterades till den 28 september. Men då lyftes ärendet i stället bort från dagordningen.

Enligt kultur- och fritidsförvaltningens ordförande Elina Gustafsson (S) berodde det på att partierna behövde mer tid att sätta sig in i förslaget.

Men Sophia Ahlin (M), andre vice ordförande, menade i stället att det berodde på att underlag saknades.

Beslut under tisdagen

Under tisdagen tog nämnden till slut ställning till förslaget om att bygga nya lokaler till kulturskolan.

Efter en omröstning stod det klart att en majoritet vill se nybyggda lokaler i Handelshamnen, och att man kommer att gå vidare med ärendet. M, Kd och Sd deltog inte i beslutet.

Förslaget ska nu upp i kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.