Emilie Pilthammar och Louise Erixon. Arkivbild. Foto: Daniel Hols, Axel Bolevin

Beslut om Pilthammars framtid imorgon – extrainsatt krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon kväll avgörs frågan om Emilie Pilthammars framtid i Sölvesborgs kommunpolitik. Tiden på kvällens krismöte i Samstyret räckte inte till.

– Vi känner att vi inte har diskuterat färdigt, så vi fortsätter imorgon kväll, säger Louise Erixon (SD), kommunstyrelseordförande.

Kommunalrådet Emilie Pilthammar (M) har mött enorm kritik efter att publicerat en bild med sexuella anspelningar i sociala medier. Och tidigare i veckan mötte hon stark kritik efter uttalanden om Peter Lundgren (SD).

Två nämndsordförande har redan avgått, och imorgon avgörs om Emilie Pilthammar kan sitta kvar efter händelserna.

Kritik mot toppmoderat

– Det är den frågan vi kommer diskutera imorgon kväll, säger Louise Erixon (SD).

Såväl Peter Thyrén (SD) och Niklas Joelsson (M) har lämnat sina respektive nämndsordförandeplatser. Även Emilie Pilthammar ska ha deltagit i kvällens krismöte.

– Det var viktigt för oss att informera om omständigheterna från de berörda parterna. Vi har diskuterat frågan vidare, och vi känner att vi inte har diskuterat färdigt. Så vi fortsätter imorgon kväll, säger Louise Erixon.

Hur ser du på att kommunledningen går ut och tar avstånd från sitt eget kommunalråds agerande?

– Det är ett extraordinärt sätt att hantera en fråga på, och ovanligt. Men det är något de känner att de har haft behov av och jag har full förståelse för det.

Kommer Emilie Pilthammar kunna sitta kvar?

– Det beskedet får jag hänvisa till imorgon.

Samstyret i Sölvesborg utgörs av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och det lokala SoL-partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet