Bilturen avslutades när mannen körde i diket. Foto: Polisen

Bilist vägrade stanna – körde rakt mot polis

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vansinnesfärd genom Asarum och Karlshamn körde den narkotikapåverkade 20-åringen rakt mot en polis som fick hoppa åt sidan för att inte bli påkörd. Nu åtalas han.

Utan att ha något körkort satte sig mannen i bilen den 3 oktober, påverkad av cannabis och receptbelagda läkemedel. När en polis gav tecken stannade han inte utan fortsatte i stället framåt i hög hastighet.

Efter att ha kört på fel sida vägen och utan att sakta ner i korsningar möttes han till slut av en polis som försökte stoppa honom. Mannen körde då rakt mot polisen, som tvingades hoppa åt sidan. Bilturen avslutades när han därefter körde i diket.

Han åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri, samt ringa narkotikabrott. Mannen erkänner brott, men enligt åklagaren är det oklart om han godtar rubriceringen av vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.