Kjell Olsson från Olofström har genom åren samlat på sig 250 veteranfordon. Favoriten är Volvos första personbil ”Jakob” från 1927. Foto: Daniel Falck/SVT

Bilsamlingen såld – för 20 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Kjell Olssons uppmärksammade Volvosamling i Olofström är nu såld och objekten kommer att spridas över hela världen. Prislappen hamnade på tjugo miljoner kronor.

Samlingen har byggts på under de senaste femtio åren  och när Kjell Olsson i Olofström nyligen beslutade sig för att sälja fanns flera unika objekt och rariteter till salu. Intresset inför auktionen var stort från fordonsintresserade över hela världen.

– En hel del objekt har gått till danska samlare. Men det finns också bilar som nu ska transporteras till både England och USA, säger värderingsmannen Michael Luft, som ansvaret för försäljningen.

Auktionsbolaget som bistått Kjell Olsson med försäljningen hade på förhand värderat samlingen till omkring 15 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.