De tre flygbasjägare från Kallinge som representerade Sverige vid VM i militärt prickskytte hamnade på tredje plats. Foto: Privat

Blekingar knep tredje plats i VM i militärt prickskytte

Uppdaterad
Publicerad

De flygbasjägare från Kallinge som representerade Sverige vid VM i militärt prickskytte hamnade på tredje plats. Dessutom utsågs man till laget med den bästa fysiska förmågan.

I somras vann Blekinge flygflottilj det som kallas EM i militärt prickskytte. Det avgjordes i Tyskland, och innebar att F 17 kvalificerade sig till att tävla i VM i USA.

Där har flygbasjägare från Kallinge i veckan representerat Sverige. Idag avgjordes tävlingarna, som 30 lag deltog i. Ungefär hälften av lagen brukar ta sig till finaldagen.

– F 17:s skyttar levererade i VM för prickskytte. När prisceremonin på Fort Benning i USA avslutades stod det klart att team Sweden knep tredje platsen, skriver man på flygflottiljens Facebooksida.

Förutom bronsplatsen belönades laget med två utmärkelser: bästa internationella lag och laget som hade den bästa fysiska förmågan – den så kallade ”Iron Man” utmärkelsen. Man fick även två så kallade ”army achievement medals”.

Bland tävlingsmomenten ingår att skjuta mot avstånd på upp till en kilometer, skott mot små mål på kort avstånd, samt nattorientering.

Vann gjorde 75:e regementet på Fort Benning i Georgia, som följdes av Colorado Army National Guard på andra plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.