Tommy Andersson, Blekinges fotbollförbund Foto: Ronneby kommun/TT

Blekinge fotbollförbund: Det är allvarligt

Uppdaterad
Publicerad

Blekinge Fotbollförbund tycker det som skett i Rödeby AIF är allvarligt.

– Det finns ingen kutym av att göra narr av varandra inom ungdomsfotbollen, allra minst från ledarhåll, säger Tommy Andersson, ordförande för Blekinge Fotbollförbund.

Ordföranden i Blekinges fotbollförbund, Tommy Andersson, betonar att han inte kände till diplomutdelningen och de faktiska omständigheterna, men att han tar det allvarligt. Inom fotbollen i Blekinge har man jobbat mycket efter det som Tommy Andersson kallar för barn- och ungdomsfotbollens bibel, ”Spela, lek och lär”.

– Den handlar ju om att alltid se till barnens bästa och till glädje med idrotten och det står ju bjärt kontrast till det som verkar ha hänt här. Och det gör ju det extra allvarligt om det kommer från en ledare, säger Tommy Andersson.

Han menar att barn- och ungdomsledare har ett extra stort ansvar att kvalitetssäkra det de gör med barnen.

– Ja, man tar ju hand om andras barn och man måste tänka både en och två gånger. Det här låter som ett vuxenskämt. Barn är ju inte utvecklade på samma sätt som en vuxen och är mycket känsligare, säger Tommy Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.