Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Heléne Björklund (S). Foto: SVT

Blekinges S-bas: ”Vårt parti tar skada”

Publicerad

Striden inom S i Olofström har åter blossat upp med ett nytt tungt avhopp. Blekinges distriktsordförande säger nu att den långvariga konflikten skadar partiet.

Den utdragna striden som skakar Socialdemokraterna i Olofström går tillbaka till 2019. Nu fortsätter alltså konflikten med ett nytt tungt avhopp. Som vi rapporterade på tisdagen avgår partiveteranen Jan Björkman som kommunfullmäktiges ordförande.

Han tog beslutet efter att hans motståndare i konflikten, Rolf Persson, valdes till sammankallande i partiets valberedning. Socialdemokraternas distriktsordförande i Blekinge, Heléne Björklund, säger att den långvariga osämjan i Olofström skadar partiet.

”Tagit stor skada”

– Situationen är väldigt tråkig och har inte läkt. Inblandade personer, människor runtomkring och partiet har uppenbart tagit stor skada, säger Heléne Björklund.

Hennes uppmaning till Socialdemokraternas förtroendevalda i Olofström är att blicka framåt.

– Det är sammanhållning och jobba vidare som gäller i Olofström, säger hon.

SVT Nyheter Blekinge har även vid ett upprepat antal tillfällen sökt Jan Björkman för en kommentar, men utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet