Nästan 5 000 personer deltog i loppet. Foto: Anders Frändén

Blodomloppet i Karlskrona lockade 5 000 deltagare

Uppdaterad
Publicerad

Det var en riktig folkfest på Västra Mark i Karlskrona när blodomloppet gick av stapeln i strålande solsken på torsdagskvällen. Närmare 5 000 personer deltog i loppet som var det nionde i ordningen.

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på sjutton orter runt om i Sverige. Syftet är att uppmärksamma blodgivning och värva nya blodgivare samt att propagera för en hälsosam livsstil. Deltagarna kan välja på att promenera, jogga eller springa en bana på antingen fem kilometer eller en mil.

– Vi gör det gemensamt med jobbet så vi tycker att det är en trevlig aktivitet att göra ihop. Dessutom är det ju för en jätteviktig sak att man ska lämna blod och hjälpa andra, säger Elise Björnvik från Karlshamn.

Karlskrona

”Jag är blodgivare sedan många år”

En rutinerad deltagare var Anna-Karin Svensson från Karlskrona.

– Det är femte året jag är med och det är för en god sak, jag är blodgivare sedan många år tillbaka och för ett antal år sedan hade jag en brorsdotter som var sjuk i cancer. Då känns det bra att göra det här tillsammans med henne, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet