Mannen hävdar att han bor i en ICA-butik. Foto: TT

Blufföretagarens nya hemadress: ICA-butik i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Den 53-årige Blekingeföretagaren som misstänks för omfattande bedrägerier byter ofta folkbokföringsadress och telefonnummer, och är därmed svår att nå för såväl myndigheter som journalister. I samband med att tingsrättsdomen föll skrev han om sig – och hävdar nu att han bor i en Ica-butik i Skåne.

53-åringens adresshistorik är lång och snårig. Han påstår att han har bott på ödetomter på den skånska landsbygden, i omvårdnadsboenden i Blekinge – och nu menar han att han bor i en skånsk Ica-butik. Månaden efter att tingsrättsdomen föll, tog han kontakt med Skatteverket och skrev sig på sin nya adress.

– Jag är medveten om att han är skriven här. Men här bor ingen, här är bara min butik. Jag har varit i kontakt med mitt försäkringsbolag för att försöka få de att lösa det här, men det har inte gett något resultat, säger butiksägaren.

Att medvetet skriva sig på adresser där man inte bor är i sig ett brott som kan ge fängelse i upp till två år. Enligt folkbokföringslagen ska man vara skriven på den fastighet där man regelmässigt tillbringar sin dygnsvila.

SVT har försökt att nå 53-åringen för en kommentar på flera olika sätt, utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bolagsbluffen

Mer i ämnet