Bolibompadraken kommer till Karlskrona med två av sina bästa vänner – programledarna Sara Edwardsson och David Skogman. Foto: SVT

Bolibompadraken till Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Gillar du barnprogram? Gillar du drakar? Då lär du glädjas av nyheten att Bolibompadraken kommer till Blekinge i sommar.

En av SVT:s mest populära figurer är den gröna draken från barnprogrammet Bolibompa. I sommar kommer draken till Blekinge i samband med Skärgårdsfesten i Karlskrona. I ett pressmeddelande berättar draken att den ser fram emot att besöka Sveriges trädgård.

– Det ska bli kompis-kul att komma till Karlskrona och sjunga och dansa med alla nya Drak-kompisar på min nya Bolibompa-kompis-dag!

Celebert sällskap

Lördagen 3 augusti står Bolibompadraken på scen för två föreställningar. Med på turnén är barnprogramledarna Sara Edwardsson och David Skogman. Det utlovas såväl scenshow med kompistema och favoriten från Bolibompa – drakdansen.

– Draken är en älskad figur i många barnfamiljers hem. Vi är stolta och glada över samarbetet med SVT:s Barnkanalen och vi känner att draken tillför en familjeakt för de allra yngsta gästerna på Skärgårdsfesten, säger Josefine Olsson, projektgruppen för Karlskrona Skärgårdsfest i samma pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.