En man i 60-årsåldern misstänks för grova penningtvättsbrott i Blekinge kopplat till en misstänkt bordellhärva. Foto: SVT

Bordellkvinnans sambo gripen – häktad för misstänkt penningtvättsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Mannen dök inte upp till rätten – och efterlystes i hela Sverige. Nu är bordellkvinnans sambo gripen och häktad misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

Efter att ha varit efterlyst i hela landet, greps mannen under fredagskvällen och begärdes häktad under lördagen, vilket Kristianstadsbladet var först att rapportera.

Koppling till misstänkta bordellhärvan

– Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt penningtvättsbrott, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst till SVT Blekinge.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Före dess hade den misstänkte, en man i 60-årsåldern, häktats i sin frånvaro för att inte ha dykt upp till häktningsförhandlingen under torsdagen. Han efterlystes därefter i hela Sverige och kunde alltså gripas redan under fredagen.

Skett i västra Blekinge

Mannen är sambo med den 53-åriga kvinna i Sölvesborg som misstänks ha drivit en bordell i sin massagesalong i Skåne under tre års tid. Det misstänkta grova penningtvättsbrottet ska enligt åklagare Emelie Månsson ha koppling till det grova koppleribrottet.

Enligt häktningsframställan ska penningtvättsbrotten ha skett i Olofström och Sölvesborgs kommun mellan 2021–2023.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man från Kronoberg har åtalats misstänkt för att ha köpt sex på massagesalongen vid tre tillfällen. I klippet ovan läser SVT in delar av förhörsprotokollet med honom. Foto: Polisens förundersökning Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet