Foto: TT//SVT

Klubbat i Karlskrona: Bostäder till studenter och miljoner till museum

Uppdaterad
Publicerad

Senast höstterminen 2024 ska Karlskrona kunna erbjuda alla studenter en bostad. Det beslutade kommunstyrelsen i Karlskrona under tisdagen.

Tre miljoner beviljades även i stöd till Blekinge museum, med anledning av de vattenskador som drabbat lokalerna.

Förslaget om bostadsgaranti väcktes i höstas av Moderaterna och Kristdemokraterna. Och under tisdagen tog kommunstyrelsen beslutet om att man vill se att Karlskrona kan erbjuda alla studenter en bostad 2024.

– Det är jätteviktigt för Karlskronas attraktionskraft, säger oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) efter tisdagens möte.

Senaste i mars ska ett slutgiltigt beslut fattas i kommunfullmäktige.

– Då kommer det att framgå hur många bostäder som behövs, och man ska ha en dialog med studenterna om behoven, säger Brunsberg.

Ytterligare tre miljoner till Blekinge museum

Kommunstyrelsen beslutade även om att skjuta till Blekinge museum tre miljoner kronor. Bakgrunden är de vattenskador som drabbat museets lokaler vid Borgmästarkajen i Karlskrona.

För att åtgärda problemen har Blekinge museums styrelse ansökt om stöd på sex miljoner kronor för sanering – fördelat lika mellan Region Blekinge och Karlskrona kommun.

Regionstyrelsen beslutade i mitten av november om att bevilja sin del av summan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer