Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du räddningsledare Robert Carlsson om nattens brand i Asarum och hur styrkorna jobbar under onsdagsförmiddagen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flerfamiljshus i Asarum totalförstört i brand

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag började det brinna kraftigt i ett flerfamiljshus i Asarum. Polisen utreder i nuläget händelsen som mordbrand.

Larmet om branden på Storgatan kom vid ettiden på natten. När räddningstjänsten kom dit var branden redan fullt utvecklad.

I klippet ovan hör du räddningsledare samt  boende i Asarum om nattens kraftiga brand.

Den drabbade byggnaden är ett trevåningshus med bland annat en frisör i bottenplan, och bostäder på övriga våningar.

– Samtliga boende hade tagit sig ut när vi kom dit, säger Johan Nilsson, regional insatsledare på räddningstjänsten.

Ingen person uppges ha behövt åka till sjukhus för vård.

Ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, gick under natten ut. Boende i närheten uppmanades gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation för att undvika brandröken. VMA:t drogs tillbaka vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen.

Jobbar för att förhindra spridning

Under natten var som mest personal från fem räddningsstationer varit på plats. Under morgonen var tre kvar och arbetade för att förhindra elden från att sprida sig.

I närheten av det brandhärjade huset ligger ett garage som tillhör fastigheten samt ett äldre klocktorn. Även under onsdagen fortsätter räddningstjänstens arbete på platsen med bland annat eftersläckning och kontroll.

Enligt räddningstjänsten har branden troligtvis startat på bottenplan. Polisen misstänker att den är anlagd, och utreder händelsen som mordbrand. En teknisk undersökning kommer att göras så snart platsen är helt sval. Ingen misstänkt är i nuläget gripen i ärendet.

Elden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen under natten. Boende i närheten av Storgatan i Asarum uppmanas gå in och stänga dörrar, fönster och ventilation för att undvika brandröken. Foto: Suzanne Wernersson/Linslusfoto

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer