Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastigheten i centrala Ronneby rymmer både restaurang och bostäder. Foto: Jerker Hagman/SVT

Kraftig brand i centrumfastighet i Ronneby – en gripen misstänkt för grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten arbetar just nu med att bekämpa den brand som inträffat vid en centrumfastighet i Ronneby. Byggnaden rymmer både restaurang och bostäder och fick utrymmas under måndagsmorgonen.

Senare greps en man i 60-årsåldern, enligt uppgifter till SVT när han skulle hämta ut ett pass på polisstationen.

Det var halv sex på måndagsmorgonen som larmet om branden kom, som enligt uppgift kan ha startat i ett sopkärl. Branden har inträffat i ett trevåningshus på Karlskronavägen i Ronneby och spred sig till husfasaden.

Branden är inte under kontroll – under förmiddagen brinner det fortfarande med öppna lågor från fastigheten. Kraftig rök stiger från huset och räddningstjänsten är på plats för att bekämpa branden.

– Jag räknar med att vi kommer få hålla på här hela dagen och förmodligen ha bevakning under natten också, säger räddningsledare Claes Nicklasson.

Rubriceras som grov mordbrand

Orsaken till branden är i nuläget okänd, men polisen misstänker att branden är anlagd – ärendet rubriceras nu inledningsvis som misstänkt grov mordbrand.

Enligt uppgift ska ingen person ha behövt uppsöka sjukvård.

Under måndagsförmiddagen meddelar polisen att en man i 60-årsåldern har kunnat gripas, misstänkt för att ha anlagt branden i Ronneby.

Gripandet ska, enligt SVT:s källor, ha skett inne på polishuset – dit mannen kommit för att hämta ut ett pass.

– Jag kan bekräfta att det var ett helt odramatiskt gripande, men vill i nuläget inte svara på var eller hur det gick till, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.