Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Restaurangchefen Anas Alnshouate har restaurangen bredvid fastigheten som under måndagen brunnit ner. Även Krif Hockey har sitt kansli och shop precis intill byggnaden. Hör grannarna berätta om branden i klippet. Foto: Jerker Hagman/SVT

Grannar till storbranden: ”Det gör ont i hjärtat att se”

Uppdaterad
Publicerad

Den gamla träfastigheten i centrala Ronneby stod i lågor under måndagen – en brand som misstänks vara anlagd.

Flera av de SVT varit i kontakt med under dagen är chockade över det inträffade.

– Det är sorgligt. Det hade lika gärna kunnat vara hos mig, säger Anas Alnshouate, chef på grannrestaurangen Ebbes.

Tidigt under måndagsmorgonen kom larmet om den kraftiga branden i centrala Ronneby. En centrumfastighet innehållande både bostäder och restaurang fick utrymmas efter att branden spridit sig från fasaden in i fastigheten.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med flera drabbade på plats i Ronneby, men få vill ställa upp på en filmad intervju.

– Jag är i chock, klarar inte av att prata nu, säger en av de drabbade i fastigheten.

Risk för stor spridning

Idrottsprofilen Conny Berg är ordförande för Krif Hockey, som har kansli och sportshop i byggnaden intill den branddrabbade fastigheten. Han var under måndagen orolig för spridningen.

– Visst är det besvärligt om vårt också skulle brinna ner. Men människor har blivit räddade och det är viktigare än alla materiella värden. Det är hemskt att se det här, säger han.

Anas Alnshouate är restaurangchef på Ebbes och Bistro Bakgården, vilket ligger precis bredvid en annan restaurang som kommer att behöva rivas helt efter branden.

– Det hade kunnat vara min restarang. Det gör ont i hjärtat att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.