Polisen spärrade av det brandhärjade garaget i Karlskrona under fredagsmorgonen. Richard Thörn är insatsledare vid räddningstjänsten i östra Blekinge. Foto: SVT/Henrik Friberg

Brand i parkeringsgarage i Karlskrona – runt hundra bilar rökskadade

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar brann under natten i ett underjordiskt parkeringsgarage i Kungsmarken i Karlskrona. Tre fordon blev utbrända och mer än 90 bilar rökskadades.

Larmet kom strax efter klockan tre natten mot fredagen.

– I garaget fanns cirka 95 bilar. Tre av dem blev utbrända och resten fick rök- och sotskador, säger Richard Thörn, insatsledare vid räddningstjänsten i östra Blekinge.

Enligt SVT:s reporter på plats fanns det under morgonen många uppgivna morgonpendlare vid garaget som inte kunde komma åt sina fordon.

– Många är bedrövade och vet inte hur de ska göra med sin bil, säger SVT:s Henrik Friberg.

Polisen ska undersöka orsaken

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Polisen har under fredagen upprättat en anmälan om grov skadegörelse gällande ett flertal fordon. Polisen kommer att utreda brandorsaken i början av nästa vecka, när det är säkert att undersöka platsen för tekniker. Under tiden är området avspärrat.

– Ännu finns ingen frihetsberövad i ärendet, meddelar Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.