Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Ronnebys nya styre med Socialdemokraterna och Moderaterna presenterades förra veckan kom det som en chock för de flesta. Foto: Henrik Friberg/SVT

Första majdemonstranterna om nya Ronnebystyret: ”Vad är alternativet?”

Uppdaterad
Publicerad

Första majtåget gick traditionsenligt genom Ronneby på arbetarrörelsens dag. Men trots att det nu ser ut att bli ett socialdemokratiskt kommunalråd var många kluvna inför det nya styret med Moderaterna.

När Ronnebys nya styre med Socialdemokraterna och Moderaterna presenterades förra veckan kom det som en chock för de flesta.

– Från början tog jag inte emot det positivt, säger Annette Eriksson, ordförande i Kommunal Ronneby.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Många som var ute på första maj är kritiska till att Socialdemokraterna genom det nya styret nu legitimerar att det moderata kommunalrådet Roger Fredriksson druckit alkohol på tjänsteresor, förnedrat chefstjänstemän och godkänt sina egna kontokortsköp – något SVT Nyheter Blekinges granskning kunnat visa.

– Han blir räddad. Men däremot tror jag inte han kommer ur det här opinionsmässigt bättre än vad han skulle gjort annars, säger Stig-Björn Ljunggren, politisk chefredaktör på socialdemokratiska Sydöstran.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet