Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik ”Fredde” Petersson gick bort i cancer förra året. Nu hedrar hans bröder honom, genom att springa det lopp som de bestämt genomföra tillsammans. Hör brodern Tobias Petersson berätta mer i klippet. Foto: Privat / SVT

Bröderna hedrar bortgångne hockeyprofilen – med lopp och framgångsrik insamling

Uppdaterad
Publicerad

Från sjukhussängen beslutade de tre bröderna sig för att springa årets Göteborgsvarv. Då skulle den cancerdrabbade KHK-profilen vara frisk igen.

Men i juni förra året gick Fredrik ”Fredde” Petersson bort, endast 41 år gammal.

Nu hedrar bröderna hans minne genom att springa loppet med bilder på Fredrik – och med en insamling som redan slagit målet med råge.

Under lördagen snörar bröderna Tobias Petersson och Bobbo Petersson på sig löparskorna för att uppfylla löftet till sin bror. I stället för att springa sida vid sida med Fredrik har de tryckt upp tröjor med hans ansikte och texten ”Spring för Fredde. Alltid saknad, aldrig glömd”.

Fredrik Peterson lämnade en framgångsrik hockeykarriär bakom sig, som en av KHK:s främsta målgörare genom tiderna. Men för ett par år sedan drabbades han av blodcancer och sedermera lymfom. Efter sig lämnade han en fru och två döttrar på fyra och nio år.

Inför Göteborgsvarvet har bröderna nu startat en insamling på cancerfonden. Målet var att samla in 10 000 kronor. I skrivande stund ligger insamlingen på närmare 70 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.