Foto: Jenny Lindeborg

Brunnsparken vandaliserad inatt

Uppdaterad
Publicerad

Brunnsparken i Ronneby har utsatts för en kraftig vandalisering. Blommor och växter har ryckts upp eller stulits och bajs har hittats i området.

Under gårdagen har någon eller några kört med bil genom en av de finare planteringarna i Brunnsparken i Ronneby och förstört den. Blommor har ryckts upp och cirka 400 växter är stulna.

– Det är förjävligt för det är inget som man kan reparera på en gång. Det har skötts hela våren och sommaren så det är jättemånga arbetstimmar som ligger bakom detta som någon förstör på en sekund, säger Patrik Hellsberg, park- och gatuchef Ronneby kommun.

Dessutom har blommor stulits från orangeriet, staketet vid den japanska trädgården förstörts och avföring har hittats vid planteringen Svensk lilja vid Brunnsvallarna.

– Det är inte hundar som har lagt de laddningarna, säger Patrik Hellsberg.

En av flera skadegörelser

Förstörelsen är den femte eller sjätte stora skadegörelsen i Ronnebys parker i sommar. Bland annat har rondellen vid stadshuset vandaliserats.

– Vi har polisanmält detta och hoppas på tips från allmänheten, säger Patrik Hellsberg.

Kommunen överväger nu även att söka tillstånd för övervakningskameror.

Vad händer nu?

- Vi kan inte göra så mycket mer än polisanmäla och försöka snygga till det så gått det går och gå hem och gråta en stund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.