Oppositionsråd Camilla Brunsberg (M) kallar kommunens beslut att inte polisanmäla för ”en rättsskandal”. Foto: SVT

Brunsberg (M): ”Det är en rättsskandal”

Publicerad

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) vill veta varför socialförvaltningen aldrig polisanmälde sexövergreppet på ungdomsboendet. Hon lyfte frågan direkt när årets kommunfullmäktige samlades i dag.

SVT Nyheter Blekinges avslöjande om att det sexuella övergreppet på ungdomsboendet i Karlskrona varken anmäldes till polisen eller till Arbetsmiljöverket väckte i dag stark reaktioner hos oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M).

När fullmäktigeledamöterna samlades i dag krävde hon svar på varför kommunen inte anmält övergreppet på boendet.

– Det är en rättsskandal. Jag tycker att kommunen som arbetsgivare i alla lägen ska stå upp för den som är brottsoffer. Här finns en känd förövare och jag vill ha svar på varför det inte gjorts någon anmälan. Detta är tyvärr inte det enda exemplet, säger Camilla Brunsberg.

Eftersom socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) inte närvarade vid dagens fullmäktigesammanträde riktades frågorna i stället till nämndens förste vice ordförande Eva Strömqvist (S).

Hon ville inte kommentera det enskilda fallet, men lovade att ”gå till botten” med det som hänt.

– Principiellt delar jag naturligtvis uppfattningen att vi ska anmäla när så krävs. Vi måste nu titta noga på detta och se vad som gjorts och vad som eventuellt blivit fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.