BTH öppnar en ny forsknings- och utbildningsklinik. Foto: SVT/Erik Alfredsson

BTH satsar miljoner på ny klinik

Uppdaterad
Publicerad

En ny utbildnings- och forskningsklinik är på väg att starta på Blekinge tekniska högskola, BTH. Det innebär en satsning på åtta miljoner kronor under de tre kommande åren.

Det handlar om en ny utbildningsmottagning där studenter ska genomföra hälsoundersökningar, rapporter BLT. 30-årsjubilerande BTH inviger den nya kliniken den här veckan.

– Det blir en unik klinik. Med avancerad teknik får studenterna möjlighet att själva vara med i olika forskningsprojekt, säger Doris Bohman, som är chef för insitutionen för hälsa och vård, till BLT.

Miljonsatsning

BTH framhåller också att mottagningen även kommer att inrymma Europas mest moderna tandvårdsenhet. Den nya kliniken i Karlskrona är en satsning på åtta miljoner kronor under tre år.

– Därtill kommer utbildnings- och forskningsanslag liksom projektmedel på betydligt mer än det beloppet, säger Margareta Ahlström, som är pressansvarig på BTH, till BLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.