Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caela Landin och Maximilian Keursche pluggar första terminen på digital bildproduktion på BTH:s campus i Karlshamn. I klippet hör du dem berätta hur de ser på en eventuell flytt. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

BTH-studenterna om det lilla campuset: ”Det som lockade mig hit”

Publicerad

Att eventuellt flytta utbildningarna från Karlshamn till Karlskrona har väckt oro både bland lärare och studenter i korridorerna på Östra Piren. Om studenterna själva får bestämma ska deras campus vara kvar.

– Jag tror det är bra att det händer grejer i Karlshamn också, så att inte allt är i Karlskrona, säger William Wedman.

För de studenter som nyligen påbörjat sina medietekniska studier lär inte en eventuell flytt påverka dem – den kommer i så fall att ske först efter deras examen, om tre år.

De som har antagits till Campus Karlshamn har nämliigen rätt att slutföra sin utbildning på samma plats.

BTH Karlshamns framtid

Lockades av litet campus

De studenter som SVT Nyheter Blekinge stöter på i biblioteket en lunchrast, ser gärna att deras campus får vara kvar.

– Jag gillar det här och jag tror även att framtida elever hade kunnat gilla det. Det är mysigt att det inte är så stort, säger Caela Landin, som studerar digital bildproduktion.

Det läser ungefär 170 studenter på BTH i Karlshamn. Att det är ett litet campus var en avgörande faktor till att just studenten Maximilian Kreusche valde att söka sig dit.

– Det känns nästan som att alla känner alla, vilket är trevligt. Jag ville inte till en högskola med tusentals elever där man bara är en droppe i havet, säger han.

Hör fler studenttankar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BTH Karlshamns framtid

Mer i ämnet