Foto: SVT

Byter parti igen – blir centerpartist

Uppdaterad
Publicerad

Först Moderaterna, sedan Kristdemokraterna och nu – Centerpartiet. För andra gången byter kommunpolitikern och cityprästen Ann-Louise Trulsson parti.

Ann-Louise Trulsson, välbekant präst och kommunpolitiker i Karlskrona, har en lång lokalpolitisk erfarenhet. Men hon har också lämnat två partier hon tidigare representerat, senast i april i år avslutade hon sitt engagemang i Kristdemokraterna efter en långvarig intern konflikt.

Därefter har Trulsson – som inledde sin politiska karriär i Moderaterna – verkat som politisk vilde på ett KD-mandat.

Men nu har hon alltså hittat tillbaka till partipolitiken.

Sedan en kort tid är Ann-Louise Trulsson ansluten till Centerpartiet.

– Jag får hoppas att det blir tredje gången gillt, säger Ann-Louise Trulsson, som formellt sett blev medlem i Centern i måndags kväll.

Avhopp och konflikter

Ann-Louise Trulsson sitter i dag som ordinarie ledamot i kunskapsnämnden samt i fullmäktige. Med partiskiftet byter hon också från opposition till att bli en del av det politiska styret i Karlskrona.

– För mig är det viktigt att följa mitt partis riktlinjer, så visst blir det så, säger hon.

Dina tidigare avhopp har handlat om interna bråk – hur påverkar det här din trovärdighet?

Jag är fullt medveten om att det kan finnas den som tvivlar. Det gör mig särskilt ödmjuk inför den här uppgiften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.