Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carin Franzén berättar i klippet om beslutet att lägga solceller på taket och börja producera el. Foto: Jerker Hagman/SVT

Hon sänker sitt elpris – med egna solceller på taket

Uppdaterad
Publicerad

Efter elprischocken är det det rusning efter solceller. En av dem som redan lagt solceller på taket för att sänka sina elkostnader är Carin Franzén i Karlshamn.

Hemma hos Carin Franzén ligger det sedan i juni solpaneler på taket. I garaget finns ett batteri som lagrar el och när även det är fullt säljer hon överskottet till energibolaget.

– Vi passade på när vi la om taket på garaget att lägga dit 16 solpaneler. Elförbrukningen och elfakturan är rolig att följa när man är självförsörjande, säger hon.

Att vilja göra sin egen el med hjälp av solceller är hon inte ensam om. På grund av elprischocken råder det just nu högtryck hos energibolagen med beställningar av solceller. 

Se klippet för att möta Carin Franzén, som berättar hur hon sparar in på elkostnaden med hjälp av egna solceller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.