Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christer Larsson på Långö i Karlskrona har jobbat aktivt med att kostnaderna där han bor. Foto: Konrad Olsson/SVT

Christer sänkte sin energikostnad till en tredjedel

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan installerades 14 solpaneler på garaget vid Christer Larssons hus i Karlskrona. Nu har han kunnat sänka sina utgifter för energi till en dryg tredjedel mot innan.

Nu är han pensionär men tidigare var Christer Larsson fastighetschef på region Blekinge där han bland annat jobbade med energifrågor. Intresset för detta finns kvar och tillsammans med frun försöker han få ner energikostnaderna för huset på Långö.

– Jag skojade lite om att kilowattimmarna hamnade i hängrännan här utan jag ville hellre fånga dem på taket och nyttja solenergin till klädtvätt eller att laga mat, säger han.

Sänkt förbrukning

Solpanelerna sattes upp sommaren 2018 och sedan tidigare fanns bergvärme indraget. Det har lett till att kostnaderna nu bara är en tredjedel jämfört med tidigare.

– Vi förbrukar nu mellan 12 000–15 000 kilowattimmar per år. Målet är hela tiden att öka den egna produktionen och få ner förbrukningen, säger Christer Larsson.

Hör mer om Christer Larsson och hur han sänkt sin kostnad i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer