Affärsverkens representanter Robbert Prinselaar (produktansvarig för solenergi) och Anna Hammartorp (affärsområdeschef energi). Foto: Konrad Olsson/SVT

Karlskrona Solpark byggs ut efter stora intresset

Uppdaterad
Publicerad

Affärsverken ska bygga ut Karlskrona Solpark i en ny etapp. Till sommaren ska kapaciteten ökas med 150 procent.

Det kommunala bolaget Affärsverken har märkt ett stort intresse för solenergi i Karlskrona. Under våren ska de börja nästa etapp i utbyggnationen av Karlskrona Solpark.

Planen är att parkens kapacitet ska bli minst en och en halv gånger så stor som den var under fjolåret. Den ska då kunna producera 1 800 megawattimmar per år, vilket motsvarar ungefär 300 hushåll.

Klart kring midsommar

– Så länge snön ligger kan vi inte sätta i gång och jobba här. När det börjar våras kan vi börja förbereda marken och placera ut panelerna, säger Robbert Prinselaar, produktansvarig för solenergi på Affärsverken.

Hans kollega Anna Hammartorp, som är affärsområdeschef för energi, berättar att det går snabbt att bygga solenergi och att företagets tidsplan är att vara klara kring midsommar.

– Vi räknar med att det går snabbt till att vi är i produktion, säger hon.

Hör mer om planerna i inslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.