Hör Mona Mauritzson, boende på serviceboendet på Korpalyckan, berätta om hur det var att få komma ut och träffa sina kompisar. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Coronaglädje i Asarum – här får de äldre träffas igen

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på över ett år har nu Karlshamns kommun bjudit in äldre till en gemensam aktivitet. Boende på Korpalyckan i Asarum fick ses utomhus på fika och frågesport – och fick äntligen träffa varandra igen.

På grund av pandemin håller Karlshamns kommun fortsatt stängt på träffpunkterna för äldre, med förhoppningen att kunna starta upp verksamheten efter sommaren.

Tillsammans med Hej Blekinge har kommunen istället valt att öppna upp aktiviteter utomhus under juni månad, som riktar sig till de boende på trygghetsboendet Korpalyckan i Asarum. I dag var första aktiviteteten: frågesport och fika.

– Det här har vi väntat på länge. Det känns verkligen skönt att få komma ut på en sådan här sak efter det hemska som vi har upplevt under vintern, säger Mona Mauritzson, boende på serviceboendet på Korpalyckan.

Se när de boende får komma ut och träffas för första gången på över ett år i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.