Johanna Beijer (S), oppositionsråd i Sölvesborg. Foto: SVT

Därför avstår oppositionsrådet coronavaccin

Publicerad

Socialdemokraten Johanna Beijer har valt att inte ta coronavaccinet, vilket kritiserats av partikollegan och distriksordföranden Heléne Björklund.

– Jag förstår hennes åsikt, säger Johanna Beijer.

Johanna Beijer säger att hon förstår kritiken från partikollegan och distriksordföranden Heléne Björklund om att det inte är ansvarsfullt att avstå vaccinet mot covid-19.

– Det är klart att utifrån det perspektivet vi har nationellt just nu, så förstår jag hennes åsikt. Om man bara tittar på att jag inte har vaccinerat mig så tycker jag inte heller att det är ansvarsfullt, men nu är det så att jag behandlas för borrelia och har därför tagit beslutet att avvakta eftersom jag låter den behandlingen gå före, säger Johanna Beijer (S) till SVT under måndagen.

I en tidigare kommentar till SVT hänvisade Beijer enbart till antikroppar och forskning och nämnde inget om borreliainfektionen som en anledning till att hon avstått vaccinering.

– Jag hade ingen lust att diskutera min hälsostatus. Men nu blev det såhär och då får jag ju lov att göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.