Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag har en klump i magen hela tiden, säger matte Åsa Martinsson efter att hennes hundar Bubblan och Gustav pendlade mellan liv och död. Följ med till Fridafors i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Åsas hundar attackerades – så gick det för Bubblan och Gustav

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av oktober blev de två hundarna Bubblan och Gustav attackerade av en american wolfdog på skogspromenaden. I nästan en vecka låg de inlagda på djursjukhus med livshotande skador – och pendlade mellan liv och död.

Bubblans tarmar hängde ut från magen och båda hundarna har fått genomgå operationer för hundratusentals kronor.

– De har gjort ett fantastiskt jobb, vi trodde inte att det skulle gå. Jag trodde Bubblan skulle dö i min famn. Det känns helt fantastiskt att de klarat sig, säger deras ägare Åsa Martinsson med gråten i halsen.

Nyårskalendern 2022 Blekinge

”Påminns hela tiden”

Sedan hundarna fick komma hem till Fridafors har det varit mediciner och vila som gäller – och extra mycket kärlek från matte och husse. Bubblan, som fyller nio år i år, har mycket kvar att uppleva – och kommer kanske att bli mormor under året.

Även om glädjen är stor finns det fortfarande ett trauma kvar hos både hundarna och Åsa.

– Jag har en klump i magen hela tiden. Man påminns ju hela tiden om vad som har hänt.

Ägaren föreläggs

I december beslutade länsstyrelsen om ett föreläggande mot ägaren av den attackerande hunden, enligt lagen om tillsyn över hundar och katter. Enligt beslutet ska hunden från och med nu hållas kopplad och bära munkorg vid all vistelse utanför bostadens gränser.

ANDRA NYHETER FRÅN OKTOBER

Kristianopels GoIF:s succé – historisk uppflyttning: ”Jättehäftigt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ordförande Lennart Karlsson tror att Kristianopels GoIF:s, ”Nopelns”, kommer klara sig kvar i division 3. Se hur laget firade uppflyttningen och receptet bakom framgångarna i klippet ovan. Foto: William Juhlin/SVT

Sagostund med drag queens inställd efter hot: ”Må ni brinna i helvetet era pedofiler”

Här invigs NKT:s 150 meter höga torn på Verkö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen invigdes Sveriges fjärde högsta byggnad i Karlskrona – SVT fick följa med upp till toppen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyårskalendern 2022 Blekinge

Mer i ämnet