I sju år var Sara Rudolfsson kommunalråd i Olofström – nu berättar hon om sin tid på posten, avskedet och om sin politiska framtid. Foto: SVT

Avsatta kommunalrådet kan ta plats i ny S-styrelse

Uppdaterad
Publicerad

Sara Rudolfsson kan ta plats i den nya styrelsen för arbetarkommunen i Olofström. Under ett möte på onsdagskvällen nominerades hon av Kyrkhults S-förening.

Tidigare i veckan meddelade arbetarekommunens ordförande Jan Björkman att han inte ställer upp för omval.

Under onsdagskvällen höll Kyrkhults S-förening ett möte där nya kandidater till ordförandeposten nominerades. Eva Johnsson och Håkan Assarsson blev de två kandidaterna.

S-bråket i Olofström

– Båda har ett långvarigt förflutet inom det socialdemokratiska partiet i Olofström. De har kanske inte varit med i de allra främsta leden, men nästan. Valet var ganska självklart och enhälligt, säger Rolf Persson, ordförande i Kyrkhults S-förening, till P4 Blekinge.

Bland de nominerade till ledamöter i styrelsen finns Sara Rudolfsson, som avsattes efter sju år som kommunalråd i Olofström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet