Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskrona SOK bjöd in ukrainska barn till orientering. I Karlshamn anordnades en ljusmanifestation för fred kort efter att kriget bröt ut. Molly Larsson Simonsson, Michelle Getanjc Falck och andra elever på Waldorfskolan i Karlshamn sydde sin egen ukrainska flagga. Foto: SVT

Så engagerade sig blekingarna efter krigsutbrottet

Publicerad

De har engagerat sig för att lysa upp tillvaron i krigets mörker. Här är några av blekingarna som SVT mött under ett halvår med krig i Ukraina och som valt att göra en insats.

Söndagen efter invasionen samlade Henrik Nilsson Tröst i Karlshamn människor vid Carl Gustafs kyrka till en ljusmanifestation för fred. Och han är inte den enda som vill lysa upp tillvaron under kriget.  

Karlskrona SOK bjöd in till orientering för att få ukrainska barn att tänka på något annat. Elever på Waldorfskolan i Karlshamn sydde sin egen ukrainska flagga, som ska hissas tills det blir fred.  

I klippet: Följ med på en tillbakablick och möt människor i Blekinge som engagerat sig för Ukrainas folk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet