Foto: Henrik Montgomery/TT

Mordförsök blev grov misshandel – misstänkta häktade

Uppdaterad
Publicerad

På midsommarafton blev en man i 20-årsåldern misshandlad i Ronneby. Två män häktade under måndagen misstänkta för brottet som nu rubriceras som grov misshandel.

Vid 13-tiden på midsommarafton hittade de den misshandlade mannen, som låg utomhus mitt i ett bostadsområde i Ronneby. Han hade misstänkta skärskador och fördes till sjukhus, dock inte med livshotande skador.

I anslutning till platsen kunde polisen gripa två män i 20-årsåldern, som hölls anhållna över helgen. Båda är nu på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och häktade under måndagseftermiddagen.

– Vi utredde det inledningsvis som försök till mord, men med tanke på skadebilden på offret är jag inte helt överraskad att tingsrätten valde en annan rubricering, säger åklagare Lena-Marie Bergström.

De båda männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.