Camilla Larsson, en av programcheferna på filmfestivalen, ger sina tips på vad besökarna bör se under festivalen. Foto: SVT/Stina Sandström

Detta får du inte missa på årets internationella filmfestival

Publicerad

Över 20 långfilmer, 13 svenska och nordiska premiärer och flera seminarium. Här tipsar arrangörerna till Carl International Film Festival om vad man inte får lov att missa under årets festival.

Den internationella filmfestivalen, Carl International Film Festival (CIFF), pågår just nu i Karlskrona för tredje året i rad. I år har festivalen tema hållbarhet.

– Vi har ett helt fantastiskt program med över 40 programpunkter. I år har vi speciellt fokus på hållbarhet som är ett tema som är väldigt angeläget just nu och som genomgår hela programmet, säger Josef Kullengård, programchef.

Det är också extra fokus på tysk film under årets festival.

– I övrigt har vi väldigt mycket bredd, allt ifrån skräckfilmer, komedier, romanska dramer, spännande dokumentärer, säger Josef Kullengård.

I klippet ovan tipsar arrangörerna om vad man inte bör missa på årets filmfestival.

Fem filmer tävlar i filmtävling

Under festivalens tävlingsprogram tävlar fem långfilmer från Östersjön.

  • And then we danced (Sverige/Georgien, Levan Akin)
  • Jibril (Tyskland, Henrika Kull)
  • Oleg (Lettland/Belgien, Juris Kursietis)
  • Thirty (Tyskland, Simona Kostova)
  • Until We Fall (Danmark, Samanou Acheche Sahlstrøm)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.