Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
M-ledamoten Diana Sjöströms bänk slängdes i havet efter beskedet att partiet bryter med Samstyret. Se mer i videon. Foto: Privat

Moderaten Diana Sjöström fick utemöbler slängda i havet efter SD-uppbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Flera moderata politiker i Sölvesborg har utsatts för hot, hat och trakasserier efter beskedet att de lämnar Samstyret. Diana Sjöström fick huset äggat, och utemöblerna slängda i havet.

– Det är ett hot mot demokratin för jag har funderat på att hoppa av, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Diana Sjöström är dotter till M-ledaren Kith Mårtensson och en av åtta moderata politiker som valts in i kommunfullmäktige i Sölvesborg. Sedan partiet aviserade att de bryter med Sverigedemokraterna och i stället tar makten med Socialdemokraterna, har ledamöterna fått utstå en våg av trakasserier.

– Jag tycker det är fruktansvärt trist. Jag tycker inte man ska behöva bli påhoppad privat om att man är en fruktansvärd människa, jag tycker inte att man ska få sitt hus äggat eller sina utemöbler slängda i hamnen och allt vad jag har fått. Det är inte okej, säger hon.

Valet 2022 Blekinge

”Har utstått det grövsta”

En annan av ledamöterna är Jörgen Martinsson. Han anslöt sig till partiet i fjol, men har en lång historia av att få utstå grova hot och hat.

– Jag har 20 år bakom mig som bland annat vd för Svensk Mink och klubbchef och ordförande i Mjällby AIF så jag har fått utstå det grövsta och bedrövligaste man kan tänka sig. Så jag visste vad som skulle komma och försökte förvarna de personer jag trodde skulle vara mest utsatta, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet