170 medlemmar är i kväll på plats i Folkets hus. I vanliga fall brukar det vara runt 50 personer som deltar i mötena. Foto: SVT

Långdraget S-möte i Olofström – ”folk kommer ut med tårar i ögonen”

Uppdaterad
Publicerad

Maktstriden i Olofström avgjordes i kväll och det var ett välbesökt möte som dessutom blev långdraget och känslosamt.

– Folk kommer ut med tårar i ögonen, säger SVT:s reporter på plats.

Mötet inleddes 18.30 på onsdagskvällen och först efter klockan 22 kunde medlemsmötet avslutas.

170 medlemmar i socialdemokraterna var på plats på mötet i Folkets hus, ett möte som i vanliga fall brukar ha runt 50-70 deltagare.

S-bråket i Olofström

Under mötet har det nu avgjorts vem som blir kommunalråd i Olofström och att Sara Rudolfsson tvingas lämna sin plats efter den långdragna konflikten inom socialdemokraterna i kommunen.

– Det är känslosamt där inne. Folk kommer ut med tårar i ögonen nu, sa Jerker Hagman, som är SVT Nyheter Blekinges reporter på plats i Olofström i kväll.

Har medlar i konflikten

Blekinges distriktsordförande Heléne Björklund (S) har medlat i konflikten och är på plats när motståndarna står mot varandra i Folkets hus ikväll.

– Jag förväntar mig att medlemmarna till 100 procent sluter upp kring de kandidater vi väljer i kväll, sa hon innan mötet.

I klippet nedan kan du höra mer av Heléne Björklunds förväntningar inför medlemsmötet som ska sätta punkt för maktstriden.

Här är bakgrunden till S-konflikten i Olofström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet