Den 23-årige styckmordsdömde mannen anses inte vara psykiskt sjuk, enligt den rättspsykiatriska undersökningen. Den slutsatsen delar nu även Socialstyrelsen. Foto: SVT/arkiv

Mördade sin far med skiftnyckel – här ska han avtjäna straffet

Uppdaterad
Publicerad

Den livstidsdömde 23-åring som sommaren 2020 mördade 57-årige Mikael i Karlskrona ska avtjäna sitt straff på den slutna klass 1-anstalten Hall i Södertälje. Enligt Kriminalvården är risken hög att mannen ska försöka rymma.

Den 23-årige mannen, son till offret, dömdes i september 2021 av hovrätten till livstids fängelse för det brutala mordet i Karlskrona. 23-åringen hade tillsammans med en nu också livstidsdömd vän lurat Mikael till en lägenhet – där offret dödades med en skiftnyckel och sedan styckades i badrummet. Kvarlevorna begravdes dagen därpå på skärgårdsön Varö.

I förhör avslöjade efter en tid de båda männen hur mordet gått till och den 23-årige sonen medgav att det var han som utdelade de dödande slagen mot sin far.

Mannen ska avtjäna sitt straff på fängelset Hall, eftersom Kriminalvården bedömer att det finns hög risk för rymnings- eller fritagningsförsök och hög risk för fortsatt kriminalitet.

23-åringens medbrottsling är sedan tidigare placerad på anstalten Tidaholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.